logo Baasjes weten waarom met tekst in het zwart

Een zondag om niet te vergeten: baasjes leren samen met hun vedetten minder trekken aan de leiband

Training
Baasjes en hun honden leren minder te trekken aan de leiband tijdens een zondagse wandeling onder toezicht van Marina Van Evercoren, hondentrainer bij Baasjes Weten Waarom

Afgelopen zondag was het zover: een bijzondere wandeling met een van de klasjes van Baasjes Weten Waarom. We hadden ons verzameld in het prachtige Lint, met een missie die zowel simpel als uitdagend was: leren om minder te trekken aan de leiband en op een vredige manier andere honden te passeren.

Wat deze dag zo speciaal maakte, was niet alleen de vooruitgang die zichtbaar was bij zowel de honden als hun baasjes, maar vooral de ongekende sfeer van saamhorigheid en plezier. Ik kon mijn trots niet op. Heel goed werk geleverd… Proficiat, baasjes! Mijn glimlach sprak boekdelen.

De vedetten van de dag, laten we daar vooral niet aan voorbijgaan. Bowie, Milo, Rudi, Cois, Basil, Ramba, en Pongo – schatjes van het bovenste schap, wat betreft hun ras en waarde. Elk van deze kanjers liet zien wat ze in huis hadden, en hoe!

De reacties van de baasjes logen er niet om:

  • “Elke keer opnieuw zóóó leuk om te doen. Dankjewel, Marina.”
  • “Prachtig om de hondjes en baasjes zo bezig te zien, ze krijgen dan ook les van de beste lesgever die er is.”
  • “Was een hele leerrijke les vandaag. En inderdaad leuk om te doen met Pongo! Dank je! X”

Het is duidelijk dat deze zondag meer was dan alleen een wandeling. Het was een leerervaring, een moment van samenzijn, en bovenal, een bevestiging van de speciale band tussen baasjes en hun viervoeters. Mijn klasjes bewijzen keer op keer dat met geduld, inzicht, en een dosis liefde, elke uitdaging overwonnen kan worden.

Dus, aan alle baasjes en hun vedetten: een dikke proficiat voor jullie inzet en prestaties. Tot de volgende wandeling!

Tags :
Training

Deel dit artikel:

Recente Posts